Al meer dan 40 jaar de meest gezellige recreatieve badmintonvereniging van Hoofddorp.

Ton Barens

Ton Barens was 33 jaar lang voorzitter van de badmintonclub Pax, van 1982 tot 2015.

BC Pax is mede door hem opgericht per 1 augustus 1978. Vier jaar later werd hij voorzitter.

De club speelde aanvankelijk in twee gymnastiekzalen bij een lagere school in de woonwijk Pax te Hoofddorp. Doordat het plafond maar 5 meter hoog was, was het spelen hier op z’n zachtst gezegd een uitdaging. Het was Ton Barens die regelde dat de club kon verkassen naar een sportzaal bij een middelbare school in Pax. Het plafond van 7 meter en drie banen naast elkaar vergrootte het speelplezier en er konden meer leden spelen.

Onder de actieve en creatieve leiding van Ton groeide de club uit tot zo’n 20-25 leden. Er ontstond zelfs een wachtlijst. Ook organiseerde hij onderlinge toernooien met mooie prijzen en zorgde voor kwaliteitsverbetering. Dat deed hij door het inhuren van een trainer en door zelf actief zijn medeleden te coachen. Veel leden begonnen op camping-recreatieniveau en werden door zijn toedoen al snel opgetild tot vaardige recreatiespelers. Ton maakte daar echt werk van.

Verder regelde hij allerlei praktische zaken voor de club, zoals het contact met de verhuurder en de aanschaf van materialen als shuttles en netten. Een allesdoener met een groot organisatorisch talent.

In 2015 droeg hij het voorzitterschap over. Hij was verhuisd naar Wormerveer, waar hij lid werd van een plaatselijke badmintonclub en werd gekozen tot voorzitter. Maar, helemaal los van BC Pax kwam Ton niet. Hij werd erelid en bleef betrokken bij BC Pax. Op belangrijke momenten, bijvoorbeeld bij de toernooien, was Ton altijd van de partij.

In september 2019 is Ton Barens onverwacht op 77-jarige leeftijd overleden. De club gedenkt hem met waardering en vriendschap.